Kun kävelemme tumman ja uskaliaan sävyiseen huoneeseen, palaamme suoraa 70-luvulle tai 80-luvulle, jolloin kirkkaat kukkatapetit ja rohkeat matot olivat arkipäivää. 

80-luku on palannut! Ei tietenkään kirjaimellisesti, mutta mattotrendeissä aikakausi on todella taas täällä. Nyt on aika kaivaa kaikki autotallissa odottavat tummat ja rohkeat matot esiin ja käyttää niitä modernin kotisi sisustuksessa. 

Olipa sinulla sitten musta matto tai ihanan punainen matto, ota se heti käyttöön osana kotisi sisustusta. Joillekin ihmisille tämä vinkki saattaa kuulostaa hullulta nykyajan pastellin sävyjen ja vaaleiden sävyjen trendien keskellä. Mikään ei kuitenkaan estä sinua leikkimästä tummilla matoilla. 

Vaihtoehtoja on useita, kun sisustat tummilla matoilla – jopa enemmän kuin vaaleille matoille. Etkö usko meitä? Siinä tapauksessa anna meidän listata sinulle muutama syy ostaa klassinen musta matto tai ihanan oranssi matto: 

Energiaa punertavasta 

Haluatko tuoda energiaa huoneeseesi? Kyllä, punertava matto onnistuu tässä vaivattomasti.

Kaunis violetti matto piristää sisustusta ja toimii huoneen keskipisteenä. Erityisesti jos haluat kiinnittää ihmisten huomion, violetti matto tekee työn puolestasi.

Lisäksi jos kotonasi on tummat puulattiat, korostavat violetin sävyt niitä. Eikö kuulostakin mahtavalta – kaksi rohkeaa sävyä muuttamassa koko sisustuksesi tyyliä? 

Klassinen tumma ritari

Yleensä ihmiset eivät usko, että musta matto on hyvä osa kodinsisustusta. Syynä tälle on uskomus, jonka mukaan maton täytyy olla hauska ja kirkas, jota musta ei tietenkään tunnu olevan. 

Olet väärässä, koska kun musta matto on yhdistetty sisustukseen oikein, toimii se täydellisenä taustana ja valaistuksena luoden parhaan mahdollisen klassisen tyylin. Eli lisää vain huoneeseen kirkkaita valoja ja luonnollisen väriset seinät, joiden avulla musta matto pääsee loistoonsa. 

Lisäksi voit lisätä sisustukseen hopean ja kullan sävyjä, jotka antavat mustalle värille ylellisyyttä. 

Rento dekadenttityyli

Haluatko rentoutua heti palattuasi kotiin? Tämä onnistuu helposti korallin sinisillä matoilla.

Yleensä sininen väri kuvastaa rauhaa ja tasapainoisuutta. Eli leikkiessäsi rohkeilla sinisen väreillä eliminoit stressin ja ahdistuksen saumattomasti huoneestasi.

Parantele sinisen värin rauhoittavaa efektiä lisäämällä huoneeseen rauhoittavaa valkoista, auringonkeltaista, hillittyä vihreää tai muita vaaleita sävyjä. Kun luot täydellisen rauhan väripaletin sinisen värin ympärille, et halua koskaan lähteä pois kotoa. 

Virallinen ruokasali

Ruokailutilat ovat niitä huoneita, joita ei käytetä usein – vain syödessäsi tai pitäessäsi erityisiä illalliskutsuja vieraille. Eli huoneen tulisi olla sivistynyt ja elegantti, kun erityiset vieraasi tulevat käymään. 

Näin ollen syvät luonnolliset ruskean sävyt ovat ideaali valinta maton väriksi. Ruskea on tumma väri, mutta silti rauhoittava ja rentouttava. Jos ostat lyhyt kuteisen ruskean maton ruokasaliin, luot vaivattomasti ammattimaisella tavalla lämpimän oloisen huoneen.

Lisäksi älä unohda hankkia huoneeseen koristeeksi modernin näköisiä tauluja ja kontrastivärisiä seiniä, jotka tuovat ruskeaa mattoa esille entistä enemmän. 

Hauskat sateenkaarenvärit 

Kun sisustat lastenhuonetta, on mielessäsi varmasti hauskoja ja iloisia sävyjä. Useimmat ihmiset sekoittavat onnen värien ylipaljouteen, joka näyttää jonkin ajan kuluttua vain oudolle.

Eli jos et halua lapsesi makuuhuoneen näyttävän sateenkaarioksennukselle, pidä seinät ja katto neutraalin välisinä ja lisää väriläiskä lattialle. Voit kasata päällekkäin monivärisiä mattoja lastenhuoneen lattialle, kun pidät huoneen muut elementit neutraaleina. Näin syntyy täydellisen iloinen ympäristö lapsesi kasvulle. 

Dramaattiset käytävät ja eteiset

Jos haluat tehdä vaikutuksen vieraisiisi heti heidän saapuessa kotiisi, piristä eteistä ja käytäviä väriläiskillä. Hurmaavasta keltaisesta matosta kirkkaan vihreään mattoon, voit toivottaa vieraasi tervetulleeksi rohkeilla matoilla. 

Eli tummat matot ovat paljon hauskempia ja trendikkäämpiä kuin voisi kuvitella. Plus ne piilottavat tahrat sekä lian – yksinkertaisesti siis tummat matot ovat täydellisiä. 

Voit mennä vikaan hankkiessasi tumman maton, jos et osaa valita oikeaa tummaa sävyä. Tästä johtuen hanki punainen, vihreä, sininen ja musta matto TrendCarpet -kaupasta. Meidän tummat mattomme kuvastavat juuri oikean määrän tummuutta rakkaaseen kotiisi.